Politika Psihologija

Zašto šetam?

Građanski protesti i ubrzano kretanje od tuge do ljutnje

Ilustracija: Jovan Lazić / VP
maj 27 2023, 18:00

Podeli

Ovih dana u Beogradu će biti održana dva skupa. Na jednom će biti okupljeni oni koji imaju direktnu korist od vlasti i građani koje oni prisilno dovode autobusima, a na drugom će biti građani koji smatraju da tragedije koje su se desile moraju biti tačka preokreta.

Nakon tragedije u oglednoj OŠ „Vladislav Ribnikar“ i u okolini Mladenovca, građani Srbije su pokrenuli novu seriju protesta. Započeto je tihim okupljanjem kod škole u kojoj se desila tragedija koju još uvek ne uspevamo da pojmimo. Zajedničko tugovanje i okupljanje u izražavanju poštovanja onima koji su direktne i indirektne žrtve masakra, koji je počinilo dete od svega 13 godina, bilo je pokretač ovih protesta.

Ljudskost i otuđenost

U skladu sa davno ustanovljenim fazama u tugovanju moglo se očekivati da će početni šok i neverica biti praćeni ljutnjom i besom. Činjenica da niko od osoba koje trenutno u naše ime obavljaju najviše funkcije u Srbiji nije došao ispred škole da se pridruži drugim građanima, bila je neshvatljiva i neprihvatljiva.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price