Politika

Uspon i pad Zorane Mihajlović

"Nemam želje da raspravljam ni o prošlosti, ni o istoriji. Zanima me samo budućnost, jer ovde živim. Prošlost nije opcija", rekla je Zorana Mihajlović posle Vučićeve najave da pravi novu stranku. Da li je onda to njen novi slogan? Ili početak čišćenja lične političke prošlosti?

Ilustracija VP
apr 26 2023, 13:09

Podeli

U političkim kuloarima se sada već davne 2015. godine tračarilo kako je Hilari Klinton poručila Zorani Mihajlović, kada su se srele na marginama skupa o ženskim pravima u UN, nešto što bi otprilike moglo da se parafrazira: ako ja budem predsednica Amerike, bićeš i ti predsednica Srbije.

I tako je i bilo. Kauzalni odnos se održao – Hilari Klinton nije postala predsednica SAD, pa tako ni Zorana Mihajlović nije postala predsednica Srbije.

Ovaj politički trač (ili anegdota) nije imao za cilj da pokaže kako Amerika ima uticaj na kadriranje u srpskoj visokoj politici – zamislite, Džo Bajden se, sa visokom stopom verovatnoće, ali da dodamo ogradu da se to možda i desilo – zapravo nikada nije probudio i uz prvu jutarnju kafu postavio pitanje šta se dešava sa Zoranom i Nebojšom Stefanovićem. Kada je o Putinu reč, stopa verovatnoće značajno raste, ali o tome nešto kasnije.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price