Politika

Šta nakon Đukanovića: Nema više Mila, nema više izgovora

Mlada vanparlamentarna partija, sa šarolikim kadrom koji se nije pekao u izbornim utakmicama, junske izbore dočekuje sa velikim izgledima, ali je ključno pitanje da li će imati mudrosti da shvati da sa krupnim procentima dolazi i golema odgovornost

FOTO ELVIS BARUKCIC / AFP / Profimedia
apr 05 2023, 07:39

Podeli

Nakon pune tri decenije apsolutne dominacije i seljenja sa premijerskog na predsjedničko mjesto lider DPS-a, i još koji dan formalno predsjednik države, Milo Đukanović postao je prošlost.

U drugom krugu predsjedničkih izbora Đukanović je potučen do koljena. Novoizabrani predsjednik Crne Gore, kandidat vanparlamentarnog Pokreta „Evropa sad“ osvojio je 60 odsto glasova, naspram Đukanovićevih 40, i raspršio iluziju politički oronulog “oca nacije” da će mu dijaspora u završnici izbora omogućiti održanje na vlasti.

Prema preliminarnim rezultatima Milatović je osvojio oko 225.000 glasova, što je za 20.000 više nego što su u prvom krugu ukupno osvojili on i drugi kandidati koji su ga podržali u završnici trke – Andrija Mandić, lider DF-a, i Aleksa Bečić, predsjednik Demokrata.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price