Politika

Priču o Kosovu vam niko nije ispričao na ovakav način

Za Srbe sa Kosova Beograd je mnogo puta bio razočaranje. Mi smo uvek mislili, čak i kada se povuče neki glup potez, kako "ima neko u Beogradu ko razmišlja". A posle toga budu kolone i bežanje. Istorija se ponavlja, a da nas ništa nije naučila. Tako su pričali i za vreme Obrenovića i za vreme Karađorđevića, "zna Beograd šta radi, treba samo još malo da se strpimo"

Milivoje Miki Mihajlović / Foto Nebojša Babić
okt 15 2023, 05:00

Podeli

Milivoje Miki Mihajlović bio je dugogodišnji novinar sa Kosova (sada je samo novinar koji povremeno odlazi na Kosovo), koji je o ključnim tačkama savremenog kosovskog zapleta izveštavao za prištinske (“Jedinstvo”), beogradske (Tanjug, RTB) i inostrane medije (BBC). Posle rata je bio direktor vladine Kancelarije za saradnju sa medijima u nekoliko postpetooktobarskih vlada.

Od početka osamdesetih kada je počelo da “kuva”, do kraja rata, bio je novinar koji je iz prvih redova pratio sva dešavanja i sve glavne aktere na Kosovu, posle rata je iz prve ruke pratio organizovanje preostalih Srba, a kao zaposleni u vladi mogao je iznutra da posmatra kako su srpske vlasti vodile borbu (ili “borbu”) za Kosovo, što mu danas daje još jednu dodatnu perspektivu na “kosovsko pitanje”.

Mi zaista ne poznajemo Kosovo i Metohiju.

Ovo je “lajt motiv” jednog razgovora sa njim, u pripremi intervjua, “ispovesti o Kosovu”.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price