Politika

Pjesnik, političar ili zabavljač?

Kontradiktornosti i predrasude o Milanu Kneževiću, političaru za koga ne glasaju oni koji ga vole

Ilustracija / VP/Profimedia
jan 08 2024, 05:00

Podeli

Milan Knežević je bio u zatvoru, ali nije robijaš. Što god ko mislio o njegovom ponašanju ili njegovoj politici, sve pada u vodu kad se uzme u obzir da ga je neko držao pod ključem. On je sve blagodeti i demokratske kapacitete prethodnog režima osjetio na svojim plećima.

Skoro svako svoje izlaganje u parlamentu Crne Gore Knežević počinje riječima: “Slobodni građani Crne Gore, i vi u ZIKS-u”. Naravno, ZIKS je skraćenica za Zavod za izvršenje kaznenih sankcija, odnosno, zatvor u Spužu, u kom je Knežević pošteno odležao ono što su mu nepošteni presudili.

Ako bi tražili jednu riječ da se opiše Milan Knežević, onda bi se moglo reći da je on teatralan. Uvijek teatralan. I uvijek prećeruje, toliko da mu je pošlo za rukom da katkad i od parlamenta napravi teatar, što i nije velika šteta. Daleko je zanimljivije. Često zagazi s obje noge i u banalnost.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price