Politika

Bio jednom jedan Dritan

Primorci su navikli da koriste date šanse, da zgrabe sve što im se pruža, jer prilika može da odleti kao što turista može da okrene leđa i ode. Tako je i Dritan iskoristio priliku da se brendira

Ilustracija VP/Profimedia
nov 18 2023, 05:00

Podeli

Dritan je Ulcinjanin. To je važno. Nijedan primorac nikad neće za sebe reći da je propao. Uvijek će reći “Ova sezona je bila loša”. To znači da se nada da će naredna biti bolja, ili možda najbolja. U svijesti primoraca urezano je da se sve smenjuje baš poput godišnjih doba i da šansa postoji već naredne godine. Niko bolje od njih ne razumije ono Gundulićevo “tko bi gori, eto je doli, a tko doli gori ustaje”.

Primorci su navikli da koriste date šanse, da zgrabe sve što im se pruža, jer prilika može da odleti kao što turista može da okrene leđa i ode. Tako je i Dritan iskoristio priliku da se brendira. Njega je rijetko ko zvao “Abazović”, on je jednostavno bio Dritan, a to ime odzvanjalo je kao što hotelska reklama ljeti svijetli jače nego inače.

Kad se pojavio, bio je prepoznatljiv po frizuri i govoru, za razliku od ostalih ukalupljenih političara, on je bio spontan i autentičan. Albanci su uglavnom formirali nacionalne partije, Bošnjaci takođe, neke ljude iz redova manjina je privukao DPS da im budu ukras i da bi dobili međunacionalni predznak, ali Dritan je krenuo sa partijom URA koja je imala građanski predznak. Problem je što je on sebe uspostavio kao prvog među jednakim građanima u svojoj građanskoj partiji.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price