Politika

Nema tog lopova ili lažljivca iza kojeg Stranka neće stati

"Ili HDZ, ili Hrvatska", ili ima li osnova za "privatnu tužbu protiv građanina Plenkovića"?

Foto Miso Lisanin / Zuma Press / Profimedia
мај 16 2023, 05:00

Podeli

Nisam još potražio pravni savjet (prenakrcan i pregust tjedan, nisam stigao popričati s advokatom) ali sigurno hoću. Želim, naime, istražiti kakve su mi šanse za uspjeh privatne tužbe protiv građanina Andreja Plenkovića, aktualnog predsjednika Vlade Republike Hrvatske, da je nakon zadnjeg (“eh, da je zadnji…”, rekao bi protagonist one davne pjesme o incidentu iz diska “Napredak” u Čenti) sastanka vladajuće koalicije počinio kaznena djela uvrede i sramoćenja protiv velikog dijela oporbe, ali i ponaosob svakoga od nas koji nismo ni u kojoj stranci, a ipak se u potpunosti slažemo sa sloganom “Ili HDZ, ili Hrvatska”.

Taj je slogan lani lansirala stranka Centar, odnosno njezin čelnik Ivica Puljak, čovjek koji je dvaput u pola godine na lokalnim biralištima u Splitu – voljom građana, dakle – potukao ovdašnje HDZ-ove kandidate do koljena, ako ne i niže: ne samo da je na ponovljenim izborima potvrdio svoj gradonačelnički mandat, nego ga je i dodatno zacementirao. A to se ne oprašta.

“Imaju ove debilne teze ‘ili HDZ ili Hrvatska’. Zaista moraš biti glup da to kažeš vladi koja je stvorila takve ekonomske uvjete na temelju kojih je digla plaće za 48 posto, Hrvatskoj pribavila 25 milijardi eura bespovratnih sredstava za razvoj, ušla u Schengen, u europodručje, ostvarila rast nakon krize covida”…

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price