Politika

Kako na izbore? Jedan pokret, dve kolone…

Približavamo se izborima koji su prilika da se zaustavi urušavanje društva u kojem živimo. Zato je važno da se udruže građani nezadovoljni stalnim nazadovanjem u svim oblastima života i opozicione partije sa zajedničkim ciljem da se nakon izbora započne proces oporavka društva

/ Jerome Cid / Alamy / Alamy / Profimedia
okt 27 2023, 05:00

Podeli

Na osnovu postupaka vlasti u periodu od najave decembarskih izbora možemo da zaključimo da ćemo uskoro imati izbore. U svojim izjavama predstavnici vlasti se trude da stvore utisak da je raspisivanje izbora znak njihove snage i samouverenosti. Međutim, njihovi postupci i način na koji govore pokazuju da se iza te javno projektovane slike nalazi osećaj neizvesnosti i nesigurnosti.

Postoji puno objektivnih razloga koji kod predstavnika vlasti stvaraju osećaj da je rok trajanja njihove političke dominacije istekao i da je započela faza urušavanja osnovnih stubova na kojima je ona počivala. Oni koji su uključeni u vlast znaju da takav način vladavine nije održiv. Oni znaju da se državom upravlja isključivo u interesu malog broja privilegovanih i da se tako ne rešava nijedan društveni problem, već se oni samo uvećavaju. Kao što finansijske institucije koje su zasnovane na takozvanoj “piramidalnoj šemi” nužno, pre ili kasnije, propadaju, tako i sadašnji model vladavine u Srbiji ide ka svom kraju.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price