Podcast Rosić i drugovi

Nama je bilo važno da izađemo iz Pančeva: Kako je Buč Kesidi osvojio region

Bend Buč Kesidi gostovao je u petoj epizodi podkasta "Rosić i drugovi"

/ Fotografija: Nebojša Babić
sep 09 2023, 05:00

Podeli

***

U novoj epizodi podcasta “Rosić i drugovi” gostovao je bend Buč Kesidi. Nekoliko dana pred koncert na Tašmajdanu (16. septembar) članovi benda Luka Racić i Zoran Zarubica pričali su u podcastu šta je to toliko neodoljivo u Buč Kesidiju da je za nekoliko godina stigao na koncertne lokacije koje mogu da napune samo najveće zvezde.

Pričali su o Pančevu, šta je to što ih je učinilo toliko popularnim u Hrvatskoj pa ogromnu Šalatu prodaju u rekordnom roku (900 karata u prvoj minuti prodaje), šta je za njih Pančevo i zašto rodna neravnopravnost publike sprečava i njih i Zdravka Čolića da se bace u prve redove.

Na početku razgovora Rosić se setio da je prvi kontakt sa članovima benda Buč Kesidi imao pre nekoliko godina na Arsenal festu u Kragujevcu kada je bio u žiriju koji im je dodelio prvu nagradu. Ali ubrzo mu je Zoran Zarubica otkrio da je zapravo Buč Kesidi bio treći na tom takmičenju ali je Luka kao nagradu dobio gitaru, i to gitaru za levoruke, što je odgovaralo pošto je on levoruk.

“Nema veze, nama je tada bilo važno da samo izađemo iz Pančeva, da sviramo van svog grada i da ljudi čuju za nas i našu muziku.”

U nastavku je usledila priča o velikoj i zdravoj drskosti i ambiciji benda koja je zaprepastila sve zakazujući ovaj koncert na Tašmajdanu gde nastupaju bendovi koji imaju decenije karijere. Buč Kesidi su pokazali da je moguće.

Luka Racić je prokomentarisao: “Ako radiš uvek nešto što ti je poznato, uhodano, rutinski, to je okej, ali nema izazova i uvek je sve isto. A ovo je džinovsko pomeranje stvari. Bitno je da nateraš da bend raste.”

Zoran Zarubica se nadovezao: “Bitno je da pronalazimo gde su nam strahovi i da ih onda pobedimo. Ovo je sad ogroman prostor i kada smo zakazali Taš mnogi iz naše industrije su se zapanjili, a mi smo rekli – ‘Idemo!'”

Direktan link prema videu – OVDE.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price