Liverpulove muke
Najopasniji rezultat Podcast

Najopasniji rezultat, E06 – Liverpul: Kako se sve raspalo ove sezone

Šesta epizoda Najopasnijeg rezultata možda će vam ličiti na terapiju. I bićete potpuno u pravu

Liverpulove muke Liverpulove muke / Sportimage / Alamy / Alamy / Profimedia
apr 19 2023, 17:27

Podeli

“Ja sam Marko Prelević, odgovorni urednik Nedeljnika i Velikih priča i ja navijam za Liverpul”.
“Ja sam Uroš Jovičić, odgovorni urednik Nedeljnika i Velikih priča i ja navijam za Liverpul”.

Tako počinje šesta epizoda podcasta “Najopasniji rezultat”, pomalo specijalna jer ne ide ponedeljkom – zbog praznika i svih drugih zavrzlama, a i zbog toga što smo je radili s, hm, ljubavlju – a pomalo i zbog toga što su Marko i Uroš otvorili dušu, pred slušaoce razlili svoju bol i u nešto više od sat vremena detaljno analizirali sve što se desilo sa Liverpulom ove sezone i sve što bi tek moglo da se dešava.

Liverpulovi navijači navikli su na svakakve stvari u svom životu, ali ova sezona je strašna. Zbog toga što, kao u knjizi o raspadu Sovjetskog saveza koju Marko citira, “Everything was Forever Until it Was No More” i zbog toga što je to “no more” došlo odjednom.

Liverpul je godinama igrao najlepši fudbal na svetu (ili jedan od najlepših), a sada izgleda kao da ne igra fudbal uopšte. Zato šesta epizoda pažljivo izdvaja ključne probleme – zamor, kadrovske gubitke, škrtost – i nudi potencijalna rešenja.

Ko će biti nova pojačanja i da li će ih, zaboga, konačno biti? Šta raditi sa Trentom? Kako najbrže uklopiti Darvina? Da li će Klop odlučiti da je vreme za pravu promenu? I ima li on u sebi “osmu sezonu”? I kako zaboga Džud Belingem može da bude preskup?

Moći ćete da čujete i kako izgleda skidanje sa omiljenog fudbalskog kluba i zašto je ono uvek neuspešno. Moći ćete da čujete i da Liverpul i fudbal nisu važniji od života i smrti. Samo od smrti.

I da je možda navijačima Liverpula teško, “ali makar ne navijaju za Junajted”. Da, ovu epizodu ćete voleti ili mrzeti, ili i jedno i drugo, taman koliko treba.

Podkast “Najopasniji rezultat” možete da slušate na sajtu Velikeprice.com i na svim drugim platformama – Spotify, Deezer, Podcast.rs, Apple Podcast.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price