PAQITOV PUT Podcast

Kako je Paqito otkrio vatru

"Paqitov put" se nastavlja u Zagrebu, ovog puta Pavle Branković je posetio "Bekal", restoran gde se hrana priprema bez struje

apr 07 2024, 11:59

Podeli

Serijal „Paqitov put“ koji u produkciji Velikih priča realizuje najpoznatiji food influencer na Balkanu – iako on mrzi kada ga tako predstavljaju – Pavle Branković Paqito nastavlja se još jednom epizodom “zapadno od Drine i Save”, u Zagrebu…

Paqita je u “Bekalu” sačekao kuvar Marko Turković, idejni tvorav jednog specifičnog koncepta zbog kog je i sam Paqito na vratima ovog restorana bio radoznao i pomalo zbunjen u svoj toj neizvesnosti.

Reč je o tome da se Markov koncept zasniva na spremanju hrane bez struje.

Objasniće on u razgovoru sa Paqitom detaljno šta tačno taj koncept znači, kako je do njega došao, na čemu se zasniva njegova kulinarska filozofija…

Ukratko, ideja je da se hrana priprema isključivo na vatri, nema ničega što radi na struju, već samo drvo i ugalj.

Ima tu u meniju svakakvih dimljenih specijaliteta, a što je interesantno i sve više jela na bazi povrća.

Bez mesa se, kaže Marko, ovde kod nas ne može, ali sve više se razvija u pravcu povrća.

Nije to jedina specifičnost ovog restorana, ili bistroa kvalitetna hrane.

Jelovnik je prilično “fluidan”, od dana do dana, enterijer je zamišljen tako da gosti gledaju kako se priprema hrana i redom im se servira.

Ko očekuje vrhunsku uglađenu poslugu, neće naći ovde to što mu je potrebno. U “Bekalu” je domaćinska atmosfera, a jelovnik je iz fine dining restorana.

Marko je, naime, radio po raznim fine dining restoranima p osvetu i naleteo na ovaj domaćinski koncept koji vrhunskim kuvarima pruža mogućnost da budu nezavisni.

I shvatio je da je najvažnije da hranu pripremaš kao da je pripremaš za sebe…

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price