Kako da izgradite dobar život Podcast

Imposter sindrom: Kako da uspete kada sumnjate u sebe?

25. epizoda podcasta mogla je da nosi naziv i "pravda za imposter sindrom" zato što preispitivanje i sumnja u sebe nije uvek loša stvar

/ Image by storyset on Freepik
okt 14 2023, 05:00

Podeli

Osećaj da ste varalica, da niste kompetentni, da čak i kada uspete da dođete do cilja niste to zaslužili, psiholozi nazivaju imposter sindromom. Bukvalno to znači sindrom varalice – kao da varate ljude i da ćete svakog časa biti otkriveni zbog sumnje u sebe i osećaja da nećete uspeti i da ne zaslužujete uspeh.

O tome zašto imposter sindrom nije uvek tako loš, šta su pozitivne a šta negativne strane sumnje u sebe, u 25. epizodi podkasta „Kako da izgradite dobar život“ govorila je psihoterapeutkinja Mia Popić.

Podkast „Kako da izgradite dobar život“ možete slušati na svim platformama – Spotify, Deezer, Podcast.rs, Apple Podcast, YouTube – ili na sajtu Velikeprice.com.

Imposter sindrom nije poremećaj ili oboljenje već jedno iskustvo sa kojim se neki suočavaju. Zašto se neko oseća kao da ne zaslužuje uspeh i koja su osećanja zajednička kod onih koji imaju imposter sindrom?

Da li je ovo tipično za žene ili može i muškarac da ima osećaj da je prevarant kada nešto postigne svojim radom, znanjem, i zalaganjem?

Da li se imposter sindrom javlja samo kod uspešnih ljudi ili može da pogodi bilo koga i na bilo kojoj poziciji?

Zašto je sumnja u sebe češća među ženama i kakve to ima veze sa patrijarhatom?

Kako izgleda psihoterapija kada postoji imposter sindrom i kako se izboriti sa osećajem da ste varalica?

Kako uspeti uprkos sumnji u sebe i zašto je to u stvari druga strana medalje bez čega nema rasta i razvoja?

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price