Zgodna žena
Kultura

Zašto smo opet gledali film „Zgodna žena“

Krajem 2023. godine film je bio na listi Top 10 Netfliksovih filmova sa preko osam miliona pregleda U čemu je tajna kontroverzne premise koja odoleva vremenu, woke struji i naletu gomile romantičnih filmova?

Zgodna žena Ovo je jedan od kultnih filmova, bez obzira na to šta kažu kritičari. Kasting nije mogao da bude bolji. Ričard Gir većinske zasluge za prihvatanje ove uloge pripisuje upravo Džuliji / Supplied by LMK / IPA / IPA / Profimedia
jan 29 2024, 12:34

Podeli

Te 1990. godine izašao je „Duh“ sa Patrikom Svejzijem i Demi Mur, „Dani groma“ sa Tomom Kruzom i Nikol Kidmen, „Dobri momci“ sa Robertom de Nirom i „Sam u kući“ sa Mekolijem Kalkinom. No, nijedan od ovih filmova, iako sve sami hitovi sa jedinstvenim kinematografskim vrednostima, nije izazvao bum kao „Zgodna žena“.

Sa finansijske strane, film je bio u prvih pet te godine po zaradi na blagajnama, ali po popularnosti je iznad svih ovih ostvarenja do dan-danas. U tome ide u prilog činjenica da je krajem 2023. godine bio na listi Top 10 Netfliksovih filmova sa preko osam miliona pregleda, iako je već neko vreme prisutan na striming platformama. Sigurno je da je razlog tome što Džulija Roberts, glumica koju je „Zgodna žena“ proslavila, ima novi film – triler „Ostavi svet za sobom“ u produkciji Netfliksa. Pa ipak, Džulija je godinama nakon ove romantične dramedije imala druge voljene filmove koji nisu upali na ovu listu, npr. „Venčanje mog najboljeg druga“ i „Jedi, moli, voli“.

Zašto baš „Zgodna žena“? Istina, gledala sam film pre podosta vremena i nije mi na listi feel-good movies (filmova za dobro raspoloženje). Međutim, zašto nije kad gomila drugih rom-komova jeste? U čemu je tajna kontroverzne premise koja odoleva vremenu, woke struji i naletu gomile romantičnih filmova?

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price