Kultura

Vrana: Rimejk koji će (možda) ubiti superherojski film

Šta je to što ga čini svežim, uzbudljivim, impresivnim i duboko potresnim ostvarenjem čak tri decenije kasnije?

/ Entertainment Pictures / Entertainment Pictures / Profimedia
okt 01 2023, 05:00

Podeli

“To nije film nekog velikog studija, to nije Marvelov film – to je anti-Marvel film.”

Ovim rečima je Sem Presman, producent rimejka/ributa filma “Vrana” ovih dana najavio ostvarenje koje bi trebalo da se pojavi u bioskopima sledeće godine zahvaljujući distributeru “Lionsgate” koji je film kupio nedavno na (filmskoj) pijaci u Kanu.

Oni malo stariji znaju o čemu se radi i zašto je originalna “Vrana” kultni film, a za one malo mlađe jedno podsećanje. Radi se o adaptaciji stripa Džejmsa O’Bara, koju je režirao sada već afirmisani reditelj Aleks Projas, a u kojoj je svoju poslednju ulogu ostvario Brendon Li, sin legendarnog Brusa Lija. Radi se o vizuelno fascinantnom filmu koji je uspeo da “uhvati” suštinu stripa i prati osvetnički pohod ubijene rok zvezde u mračnom akcionom spektaklu punom poezije i gitarskih distorzija. Sama činjenica da je Li poginuo na snimanju ovog filma dala mu je status “ukletog” još pre nego što je došao u bioskope i kasnije uticao na mnoge filmadžije, od braće Vačovski i njihovog “Matriksa” do Hita Ledžera i njegove, takođe, nažalost poslednje role u “Mračnom vitezu”, koja mu je donela posthumnog Oskara.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price