Kultura

Vrana: Rimejk koji će (možda) ubiti superherojski film

Šta je to što ga čini svežim, uzbudljivim, impresivnim i duboko potresnim ostvarenjem čak tri decenije kasnije?

/ Entertainment Pictures / Entertainment Pictures / Profimedia
okt 01 2023, 05:00

Podeli

“To nije film nekog velikog studija, to nije Marvelov film – to je anti-Marvel film.”

Ovim rečima je Sem Presman, producent rimejka/ributa filma “Vrana” ovih dana najavio ostvarenje koje bi trebalo da se pojavi u bioskopima sledeće godine zahvaljujući distributeru “Lionsgate” koji je film kupio nedavno na (filmskoj) pijaci u Kanu.

Oni malo stariji znaju o čemu se radi i zašto je originalna “Vrana” kultni film, a za one malo mlađe jedno podsećanje. Radi se o adaptaciji stripa Džejmsa O’Bara, koju je režirao sada već afirmisani reditelj Aleks Projas, a u kojoj je svoju poslednju ulogu ostvario Brendon Li, sin legendarnog Brusa Lija. Radi se o vizuelno fascinantnom filmu koji je uspeo da “uhvati” suštinu stripa i prati osvetnički pohod ubijene rok zvezde u mračnom akcionom spektaklu punom poezije i gitarskih distorzija. Sama činjenica da je Li poginuo na snimanju ovog filma dala mu je status “ukletog” još pre nego što je došao u bioskope i kasnije uticao na mnoge filmadžije, od braće Vačovski i njihovog “Matriksa” do Hita Ledžera i njegove, takođe, nažalost poslednje role u “Mračnom vitezu”, koja mu je donela posthumnog Oskara.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price