Kultura

Pulp u Londonu: Devedesete nedostaju mnogima

Jarvis predstavu vodi znalački, skoro svaka pesma ima adekvatnu i dobro promišljenu najavu. On ove godine puni 60, ali njegovi karakteristični scenski pokreti su jednako ubedljivi kao nekad

Pulp u Londonu, jul 2023. godine / Foto Victoria Jones / PA Images / Profimedia
jul 25 2023, 05:00

Podeli

Šefildsko-londonska družina je svoju prolećno-letnju turneju “This is what we do for an encore” najavila na društvenim mrežama oktobra prošle godine. Dugo ih nije bilo, pa su euforija i iščekivanje nastali ovom objavom bili uporedivi sa onima iz 2011, iz vremena sada već legendarne prve povratničke turneje. Ono jeste, Pulp još od 2001. nije objavio album, niti planira, ali to u celoj ovoj priči nije toliko važno.

Uprkos neverici nebritanskih obožavatelja, turneja je iz nepoznatih razloga ograničena na Britanska ostrva, a njena najegzotičnija destinacija, makar iz engleske perspektive, jeste Dablin. Supruga (u daljem tekstu: Mina) i ja većamo za koji grad da kupimo karte. Šefild možda deluje najprimamljivije, tamo je sve počelo, a tamo će sa njima da nastupa i Richard Hawley.

Ipak, najlakše nam je u London.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price