Mirjana Joković i serija Poziv
Kultura

“Poziv”, serija pisana za Nju

Za svaku ženu koja je glavni lik, a ne u funkciji glavnog lika. Po unapređenoj HBO matrici, (skoro) Oskarovka + "who did it"

Mirjana Joković i serija Poziv Žene, ali ne napisane tako da budu deo muškog sveta. Nego žene kao čitav svet u seriji Poziv / Screenshot YouTube/Poziv
nov 28 2023, 08:45

Podeli

Kada se u jeku bolesti o kojoj nismo znali ništa, pojavila HBO serija „Slom“ u kojoj Nikol Kidman (opet) igra bogatu ženu koja ima muža nasilnika (Hju Grant nakon Aleksandra Skarsgarda u „Nevinim lažima“), na plaformi TikTok, koja je tada tek dobijala na popularnosti, pojavio se trend pod nazivom “Rich White Lady”.

Ljudi su, koristeći ovaj hešteg (i taj čuveni deo pesme „Cold Little Heart“) kreirali sopstveni sadržaj, izmišljajući sopstvene zaplete – istina dosta zabavne . zaplete koji su u sebi baštinili taj „i bogati plaču“ narativ parodirajući čitavu tu jednu liniju TV sadržaja koji je HBO kreirao poslednje decenije. I bilo je smešno, stvarno jeste. Postoji nekoliko neumornih kontent kreatora koji i dalje na svojim profilima parodiraju ovaj sadržaj na kome je HBO zaradio milione. I Emije, baš mnogo Emija.

Sa druge strane, to su prvi put bile serije koje na jedan drugačiji način progovaraju o ženama i ženskom iskustvu, serije u kojima su žene bile glavni likovi, a ne u funkciji glavnih likova, tako da smo ih, bez obzira na sve objektivne mane u kreiranju, voleli.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Tagovi:

Velike price