Kultura

Zelda je najbolja video-igra koju nikada neću igrati

"The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom", najiščekivanija igra godine, predstavlja nadogradnju slobode i revolucije. Sve što je valjalo u "Breath of the Wild" tu je, samo je još impozantnije i lepše

/ VP / Nintendo / GIF
maj 12 2023, 10:00

Podeli

Ovo neće biti tekst o pogubnom uticaju video-igara. Takve možete – nažalost – pročitati na mnogim lokacijama na srpskom delu interneta, i kao i svaka moralna panika, neće se zasnivati ni na kakvim podacima. Biće tu onih koji znaju da je dečak igrao igrice, i da je to bio jedan od, ili možda najveći razlog; ekrani mu popili mozak, nije umeo da razlikuje pravu od virtuelne realnosti i tome slično.

Ovo neće biti čak ni odbrana od takvih likova, recimo iznošenjem fakta da nijedna studija nije pokazala da postoji veza između nasilja i konzumiranja nasilnih medija, igre uključiv; naprotiv, psiholozi će reći da deca koja igraju igre često bivaju bolja od dece koja to ne čine. Moglo bi se dodati, kad bi ovo bio takav tekst, da u zemlji u kojoj je nasilje normalizovano samo deca koja i biraju eskapizam ispred svojih svakovrsnih ekrana mogu da se provuku koliko-toliko nevina iz ovog mulja.

Ovo, zapravo, neće biti ni tekst o tome koliko je jedna (vrlo konkretna) video-igra iz naslova ovog teksta dobra, mada ona to stvarno zaslužuje.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price