Kultura Psihologija

Da li je svet spreman da oprosti Milli Vanilli?

Članovi benda bili su obožavani dok su pristajali da igraju ulogu, a odbačeni kada su hteli da pokažu ko su stvarno – svoje akcente, svoje nesavršenosti, želju da budu ljudska bića

/ Ilustracija VP / Profimedia
okt 19 2024, 05:54

Podeli

Film “Girl You Know It’s True” o bendu Milli Vanilli najavljuje se rečenicom “Bazirano na istinitoj priči, zapravo na različitim istinitim pričama”. Članovi benda Milli Vanilli objašnjavaju gledaocima ko su; da su nekada bili najveće zvezde na planeti, zahvaljujući tome što su ih ljudi voleli.

Jedan od njih, Rob Pilatus, kaže: “Verovatno ste čuli različite stvari, da smo prevarili ceo svet, da smo bili lažnjaci, lopovi, lažovi, zavisnici…”, dok ga drugar Fab ispravlja: “Mrzim da te ispravljam, ali misliš li da zaista znaju ko smo? Većina njih se pita ko su uopšte Milli Vanilli.”

Mešala sam Milli Vanilli i (na primer) Vanile Ice-a, iako sam odrastala baš u doba kada su dostigli vrhunac popularnosti. Pitala sam ciljano i par bliskih osoba koje vole muziku osamdesetih, i skoro niko nije znao ko su Milli Vanilli, mada jesu nekada čuli, nešto im je odjeknulo u sećanju, ali ne znaju šta. Film je snimljen 2023. i Fabova opaska je tada bila sasvim na mestu. Priča je svakako zanimljiva, znali ili ne znali nešto o bendu, a možda i univerzalna.

U velikoj želji da postanu popularni, dvojica crnih klinaca iz Nemačke pristaju da snime album tako što će samo otvarati usta na već snimljene pesme, plesati i lepo izgledati. Postaju planetarna atrakcija. Osvajaju Gremi. Bivaju razotkriveni i ceo svet ih mrzi, a potom i zaboravlja. Sestra jednoga od njih, Karmen Pilatus, odlučuje da producira dva filma o Milli Vanilli, jedan dokumentarni a jedan igrani.

Filmovi nisu loši.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price