/ Fotografija: Nebojša Babić

Fantastično putovanje Slađane Milošević

U njenom izrazu i pojavi osećao se gradski mangupluk, ali i načitanost i umetnička rafiniranost. U nju si mogao da se zaljubiš, ali bilo je tu nekog strahopoštovanja

mar 28 2024, 05:00

Podeli

Imam sve – kaže Slađana Milošević u pesmi, koju čujemo u klubu u koji ulazi Brana Mitrović u „Nacionalnoj klasi“, prateći svoje beogradske noćne damare. Kakav saundtrek i kakav film! Nešto kasnije će Dragan Nikolić i Slađana Milošević učestvovati u televizijskom skeču, u kome će se pozvati na ovaj film i jedan od njenih prvih hitova.

I da, Slađana je baš imala sve, sve za scenu. Talenat za muziku, fizičku lepotu, ali i nešto još važnije – osobenost. To nije samo hrabrost da se ruše granice, jer kad neko odluči da će to raditi da bi privukao pažnju, a da to nije deo njegovog bića, to se i primeti i brzo propadne.

Slađana, jugoslovenska Grejs Džouns, kako se to često pominje, gazela, zgodna i samouverena, bila je neobična zverka na ionako dinamičnoj sceni, na kojoj se do nje ipak nije pojavio niko takav. Da, pre nje bila je Josipa Lisac, autentična i u pevanju i u izgledu. Ali Slađana je bila ipak nešto drugo, u emulziji hard-roka i novog talasa, osvajanja sloboda da se nosi triko, nadrealistički šešir i šminka, mnogo šminke.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price