Kultura

“Će nam dođu s Terminatora…”

Zašto AI nikad neće moći da bude prost kao Henri Kinaski, lud kao Raskoljnikov, tužan i čestit kao Ljuba Vrapče, prepreden i lukav kao Gospođa Ministarka i uporan kao Pera Pisar iz administrativnog...

Ilustracija / Stefan Sollfors / Alamy / Alamy / Profimedia
feb 23 2024, 05:00

Podeli

Pre Fejsbuka i Tiktoka, pre Instagrama i pre, realno, dosta godinica, jedna ekipa iz Leskovca je pravila sinhronizacije holivudskih filmova na maternji jezik i tako smo dobili urnebesna ostvarenja “Matriks” na leskovački, “Spajdermen” na leskovački i tako dalje i tako bliže… Sve dok red nije došao na našeg omiljenog robota – Terminatora. Taj klip, mislim, još uvek postoji negde na Jutjubu i u njemu je sinhronizovan insert iz “Terminatora 2: Sudnji dan” gde Džon Konor (Edvard Furlong) razgovara telefonom sa svojim “roditeljima” koje mu je dodelila država da ga čuvaju i vaspitavaju dok mu je majka u ludari.

Sve kreće iz telefonske govornice gde vidimo kako mladi Džon nad kojim bdi brižni Švarceneger u jednom trenutku ne zapreti svojoj maćehi sledećim rečima:

“Ću dođem s Terminatora!”

Ta pretnja kao da ovih dana i meseci lebdi nad svima nama koji smo deo tzv. “kreativne industrije”.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price