Kultura

Volite li Falstafa?

Ljubav za opersku umetnost ponekada prevazilazi uobičajene granice lepote na koje smo navikli. Zato podržimo nove napore ansambala Beogradske opere da nas vrate na mapu značajnih operskih kuća u Evropi

Falstaf na sceni Narodnog pozorišta / Foto Ljubiša Jovanović
jul 01 2023, 05:00

Podeli

Narodno pozorište, Beograd, nakon dosta vremena sam otišao da pogledam predstavu opere. “Falstaf”, Verdijeva komična opera kojom je želeo da pokaže da vlada orkestracijom koja je guste fakture, koja je ispunjena neprekidnim tokom, dinamikom, bez prave arije, ali sa čudesno organizovanim ansamblima.

Sada se pitam da li sam očekivao ovakvu buru u svom srcu. Ne, naravno, jer ovo je bio izlet u najlepše vrtove operske umetnosti, bez ostatka, bez zadrške.

Od prvog tona orkestra bilo je jasno da je ansambl potpuno spreman da do kraja sledi preciznu i nadahnutu ruku Bojana Suđića. Svi akteri predstave su u potpunosti sledili ideje dirigenta, režisera (Nebojša Bradić), aktivno razmenjujući scenske i muzičke poruke operske umetnosti, dajući najbolje od sebe.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price