JESI LI VIDEO OVO?

Lijepa naša Prijovićko

Ovi Hrvati su nekad bili kul tipovi, šta im se sad desilo? – reče moj prijatelj na vest da srpska turbofolkerka rasprodaje zagrebačke Arene

Treći koncert Aleksandre Prijović u Štark Areni u Beogradu / Antonio Ahel / ATA Images / Profimedia
okt 18 2023, 05:00

Podeli

Ante Tomić i Dragoljub Draža Petrović se na sajtu Velike priče dopisuju u novoj kolumni “Jesi li video ovo?”

***

Dobri Tomiću,

Kada smo u televizijskom studiju, na prostoru nekadašnjeg legendarnog “Avala filma” na beogradskom Košutnjaku, snimali emisiju PLJiŽ (Petrović, Ljubičić i Žanetić), osećao sam se, zbog neobično bučnog komšiluka, skoro kao ti na otoku Prvić Šepurina, ono kad si se smestio u apartman kraj crkve čiji je zvonik udarao u mali mozak ne birajući doba dana, čak i ona doba dana kad sav pošten svet spava, sem zvonara Bogorodičine ili već koje crkve u malenim Šepurinama.

U susednom studiju od našeg, naime, po ceo dan su pičili neki narodnjaci i propratno narodnjačko podvriskivanje, uz zavidan nivo tugaljivog otegnutog zavijanja.

Mislio sam u početku da taj studio rentiraju za svadbe, krštenja i proslave punoletstva, što je glavni vid zabave po unutrašnjosti Srbije otkad su ukinuti ispraćaji u vojsku jerbo je ukinuta i vojska, a da bi imao ispraćaj u vojsku moraš imati pre svega instituciju u koju pratiš slavljenika. Tako da sad svi slave punoletstva i dovedu neku pevaljku da u to ime zavija u mikrofon.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price