/ Fotografija: Wikimedia Commons

Šverc moštiju kralja Milutina

Taj tobože najuspešniji srpski vladar, idealno bi se uklopio u ove tabloidne izbore koji se trenutačno odigravaju u Srbiji

dec 13 2023, 05:00

Podeli

Ante Tomić i Dragoljub Draža Petrović se na sajtu Velike priče dopisuju u kolumni “Jesi li video ovo?”

***

Dragi druže Tomiću,

Pre neki dan sam bio na korporativnoj žurki u Sofiji, Republika Bugarska, Evropska unija, što me je na dva dana udaljilo iz krasne predizborne atmosfere u Republici Srbiji, Neevropska unija, gde ovih dana svi rastežu neke procente, najavljuju pobede, trijumfe i obećavaju koješta – od ćiriličkih natpisa na Mekdonaldsu, lekara za lečenje homoseksualizma, do povratka otetih penzija penzionerima i povratka otete normalnosti normalnima.

Te mi je palo na pamet da bih možda mogao i ja da vratim nešto Srbiji, ali iz Bugarske, što je naše i što bi možda famoznoj srpskoj opoziciji donelo koji ekstra procenat glasova da konačno pobede Vučića, jer ne mogu više da ih slušam kako kukaju. A ne mogu više ni da gledam Vučića, pravo da ti kažem. Tako da sam hteo da spojim lepo i korisno.

Raspitam se po Sofiji šta ima tamo što bi moglo pomoći srpskoj opoziciji, možda neka izborna vijagra od čuvene bugarske ruže, neki skakač rejtinga, i kažu mi da u Crkvi Svete Nedelje u centru grada već vekovima stoje izložene mošti kralja Milutina, evakuisane tu još za turskog zemana; za njega pojedini istoričari procenjuju da je bio najuspešniji srpski vladar svih vremena. Bolji čak i od Vučića koji bi da uđe u istoriju kao takav, zato nam se i popeo na glavu.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price