EURO2024

Kad Švabo napravi

Piše Nicolas Horn, novinar Der Zeita - Predstavljanje reprezentacije Nemačke, potcenjene pred prvenstvo

Kros. / Jerry Andre / imago sportfotodienst / Profimedia
jun 19 2024, 13:14

Podeli

Ovaj tekst nastao je kao deo velike eskpertske mreže u koju su uključeni urednici i najbolji novinari najvažnijih redakcija širom Evrope – pa tako i redakcija Velikih priča. Sve tekstove fudbalskog specijala Velikih priča, posvećenog Evropskom prvenstvu, čitajte OVDE.

Nada je ponovo u modi.

Od marta do septembra 2023, fudbalska reprezentacija Nemačke izgubila je četiri od pet utakmica (i to sve od osrednjih protivnika), a ni ovu petu nije uspela da pobedi. Hanzi Flik, nakon što Nemačka 2022. nije uspela da prođe grupnu fazu na Svetskom prvenstvu u Kataru, postao je prvi selektor u istoriji ove zemlje koji je otpušten.

Ništa nije slutilo na dobro, pa se Nemačka zato okrenula 36-godišnjem Julijanu Nagelsmanu, ali ni njegov mandat nije počeo mnogo bolje. Štaviše, počeo je porazima od Turaka i Austrijanaca. Posle poraza u Beču, Nagelsman je u intervjuu za Špigl rekao: „Moramo da prestanemo da razmišljamo o statusu. Uprono sebi ponavljamo kako je Nemačka zemlja fudbala, kako imamo odličnu reprezentaciju, iako već godinama doživljavamo neuspehe.”

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price