Paqitov put
Društvo PAQITOV PUT

Šta nas je Paqito (do sada) naučio o našoj kuhinji?

Četiri epizode su objavljene, možda je dobar trenutak - pre nego što se Paqito otisne na novi put - za jednu malu rekapitulaciju

Paqitov put Paqitov put / Fotografija: Nebojša Babić
окт 21 2023, 05:00

Podeli

Lako je prevariti oko, ali je jako teško prevariti Paqita.

Ovo je rečenica sa kojom smo krenuli – kako se to već kaže – u ovaj specifični izazov zvani Paqitov put.

Još uvek smo na početku, i mi – Velike priče – i Paqito, najuspešniji food influencer na našim jezicima. Pavle Branković obišao je čitav region – i tek će ga obići – zaustavljajući se u svakoj tački koja bi mogla da čini koordinatni sistem ukusa Balkana.

Krenuli smo od Beograda i prvih nekoliko epizoda ovog serijala u nasatajanju predstavilo je šarenoliku gastronomsku ponudu našeg glavnog grada. Četiri epizode su objavljene, možda je dobar trenutak – pre nego što se Paqito otisne na novi put – za jednu malu rekapitulaciju.

E01. Gde se jede najbolji burek u Beogradu

Pofesor Paqito, u pratnji kamera, zapisao je svoju listu pet najboljih bureka u Beogradu.

To je još jedna priča o istoriji grada, o tome kako su Beograđani nekada razmišljali o bureku, šta im je burek danas i kakav burek najviše vole i najčešće jedu. Ljubitelji old school bureka i retro Beograda, verovatno će pošizeti kad čuju da neki ljudi naručuju i nešto što nisu burek sa sirom ili mesom. Ljubitelji bureka kao takvog, sa zapadne strane Drine naročito, verovatno će pošizeti kad čuju da se bilo šta osim onog sa mesom uopšte smatra burekom. Svi će imati priliku da pošize. Ali i da uživaju u redovnom gastronomskom sadržaju i preporukama koje bi – kako su to do sada radili Paqitovi storiji i objave na TikToku – mogle da vam promene percepciju hrane i životne navike.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price