Baccarat Rouge 540
Društvo

Prustova madlena sa TikToka miriše kao lova

Ili: „Odobreno od svake bogate keve”. Kako je bočica snobovskog parfema postala statusni simbol digitalnog doba

Baccarat Rouge 540 Baccarat Rouge 540 / Ilustracija Velike priče/Screenshot
avg 06 2023, 05:00

Podeli

Svako pamti svoj prvi parfem – meni je ovaj bio beg iz stvarnosti surovih devedesetih. Prust je imao svoju madlenu, a u leto 1995. ja sam imao bočicu parfema koja je više ličila na pakovanje medicinskog alkohola, a ne na poklon iz Amerike. Stigla je spakovana u kutiju od robustnog neobojenog kartona sa skoro nevidljivim inicijalima CK ispred kojih piše „One”.

Postoji još nekoliko mirisa po kojima ću pamtiti to leto, skoro vrelo kao ovo na čijoj smo sredini, poput opojnosti benzina na pumpama koje su konačno ponovo počele da toče gorivo ili kvazitropske slasti exotic Step soka u kesici, ali nekako biram da se najviše sećam ovoga.

Zato što je osim mene, osvojio i mnoge druge Beograđane koji su se dovijali da ga nabave iz bliskog inostranstva ili iz sumnjivih parfimerija sa prozaičnim italijanskim imenima koje su nicale po gradu.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price