Društvo

E moj Coultharde, kad si u Sarajevo došo

Jedan, kako kažu, "povjerenik" stranke u Gradskom saobraćaju, podnio je krivičnu prijavu protiv Coultharda, uz obrazloženje da nije smio biti na mjestu vozača tramvaja

Ilustracija / VP/Profimedia
jun 15 2024, 05:00

Podeli

Da se neki neobaviješteni i nemarni putnik namjernik, turista iz bijelog svijeta, probudio u prošlu nedjelju u Sarajevu, još obnevidio od mamurluka i ostalih recidiva protekle vesele i bučne meraklijske noći, mogao je mirne duše pomisliti da je u pijanstvu zalutao i da se nekim čudom ili čarolijom našao na ulicama Monte Karla u vrijeme trke Formule 1. Nabasao bi ravno na automobilski spektakl pod nazivom “Red Bull Showrun”, koji se, evo, već dvadesetak godina može vidjeti samo u rijetkim gradovima na planeti kao svojevrsna promocija onoga što novinari skloni stereotipima nazivaju najbržim cirkusom na svijetu.

Urlali su visokooktanski motori trkaćih automobila, pa onda su momci na motociklima izvodili svakojake vratolomije vozeći se na jednom točku, u stojećem stavu i praveći razne piruete u zraku, ko da su na umjetničkom klizanju, a ne na motoru, a onda su hiljade ljubitelja automobilizma i drugih znatiželjnika zanijemile od ushićenja kad je pred njima, doslovno nadohvat ruke, zagrmio pravi pravcati bolid Formule 1, isti onaj u kojem je 2011. godine Sebastian Vettel osvojio svjetski šampionat.

Na šta god ti pogled padne na tom vozilu iz bajke, od točkova i ovjesa do upravljača, to ti je odmah u startu brat bratu milion-dva, sve u dolarima kako i priliči Formuli 1. Ma, grijač za retrovizor je, bože me oprosti, skuplji od natprosječne limuzine na bosanskohercegovačkim drumovima, a o ostalom da se i ne priča. Oni koji se kao upinju da pokažu kako nešto znaju o bolidima, poluglasno, gotovo pobožno šapuću kako je ovaj bolid pred našim očima procijenjen na oko 15 miliona dolara.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price