Top Gan
Biznis business week Pronađeno u prevodu

Biznis je kao rat – pobeđuje CEO sa “Top gan” mentalitetom

„Lideri pokušavaju da povrate osećaj kontrole za koji smatraju da su izgubili u poslednjih nekoliko godina“. Još jedna priča o uticaju pandemije, rata i straha...

Top Gan Top Gan / Supplied by LMK / Landmark / Profimedia
mar 03 2024, 01:34

Podeli

Tekst koji je objavio New York Times za Velike priče priredio je Vukašin Karadžić.

„Vaša kompanija ima novi zadatak. Jedan od pilota je u toku izviđanja bio oboren, a na vama je da ga spasite.” Tako počinje predavanje Kristijana Bukuzisa, bivšeg vojnog avijatičara i propovednika novog načina vođenja biznisa. Za njega je kancelarija bojno polje, a njegov klijent Pit Maverik Mičel.

Kristijan Bukuzis je bivši pilot, a sada direktor organizacije Afterburn koja svojim ,,Top Gun Experience” programom podučava klijente kako da vode biznis sa ,,preciznošću elitnih vojnih avijatičara”. Njegova firma sarađivala je sa Najkijem, Pepsijem, Američkom centralnom bankom i drugim velikim brendovima.

Mnogim rukovodiocima tako prija da, makar na kratko, svoje fotelje zamene kabinom borbenog aviona i da pritom sagledaju posao iz drugačije perspektive.

„Ne smete izgubiti iz vida protivnički avion, u suprotnom gubite bitku“.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price