Kultura

Sve što ste čuli o novom “Jokeru” bilo je laž

Ostavite sva svoja očekivanja na ulazu i spremite se da pogledate jedan ozbiljan film za odrasle

/ Warner Bros. - DC Entertainment / AFP / Profimedia
okt 13 2024, 05:22

Podeli

PRVI MOGUĆI UVOD: Retko podnosim mjuzikle. Još odmalena, i filmova sa Jerryjem Lewisom i Deanom Martinom, mrzeo sam kada radnja stane da bi se otpevao neki song. Pevanje nas drži na distanci i brehtovski nam ne dâ da se uživimo, sprečavajući nas da se filmu predamo kao drugoj, daleko zanimljivijoj, realnosti.

DRUGI MOGUĆI UVOD: Te daleke 1969. Dennis Hopper je neuobičajenim bajkerskim filmom “Easy Rider” kreirao jedan od najvećih hitova godine. Kada je dve godine kasnije došao sa idejom da ponovo režira, u Peruu i na LSD-iju, dobio je brdo para i odrešene ruke. Film koji je napravio, “The Last Movie”, u originalu je trajao preko četiri sata i nekoliko montažera je, nakon što je Hopperu bukvalno otet snimljeni materijal, dalo sve od sebe da mu da ikakav smisao i normalno trajanje.

Nešto slično se desilo i Toddu Phillipsu koji je sa prvim “Jokerom” (koji je koštao “bednih” 50 miliona dolara) zaradio preko milijardu dolara. Kada je rekao da želi da nastavak ove priče bude mjuzikl, oni su mu dali, prema nekim izvorima, 200 miliona i odrešene ruke.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price