Sport

Cold Palmer

Kako je momak kojeg se odrekao Pep Guardiola postao najbolji igrač Premier league (ne preterujemo)

/ Action Plus Sports Images / Alamy / Alamy / Profimedia
okt 06 2024, 10:17

Podeli

Wythenshawe, radničko predgrađe na jugu Manchestera, sa nešto više od sto hiljada stanovnika, decenijama je bilo problematičan kraj, čiji je najveći heroj bio bokser Tyson Fury, a iako je baš tu počela muzička karijera Johnnyja Marra, u popularnoj kulturi upisano je kao mesto zbivanja serije Shameless.

U poslednjih petnaestak godina ono je, međutim, postalo prava fudbalska fabrika. Otkako je Ravel Morrison (1993) naterao sir Alexa Fergusona da izgovori da nikad nije video talentovanijeg tinejdžera, igrači visoke klase izlaze kao na traci – Marcus Rashford (1997), Lucas i Felix Nmecha (1998, 2000)… Konačno – Cole Palmer, rođen šestog maja 2002.

Svoj petorici predviđani su slava i elitne karijere. Sva petorica bili su stubovi mladih selekcija Engleske i mlađih kategorija u dva lokalna kluba – starija dvojica u Unitedu, trojica mlađih u Cityju. Prvi je brzo propao zbog lude glave i karijeru privodi kraju u drugoj ligi Emirata, drugi je ostvario mnogo, igrao 60 puta za Englesku, ali nikad nije dospeo do samog svetskog vrha. Dva brata Nmecha su se prešaltali na Nemačku, povremeno igraju za selekciju i nastupaju u Bundesligi.

A mali Cole?

Mali Cole je najbolji igrač Premier lige. I uopšte ne preterujem.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price