Sport

Euroliga vs. G liga: Nije baš takmičenje, ali…

G liga zasigurno nije druga najbolja liga na svijetu. Realno, uzevši u obzir i europska kontinentalna natjecanja poput Eurolige, Eurocupa i FIBA Champions Leaguea, nije ni u 15 najboljih na svijetu. Ali, to nikako ne znači da je bezvrijedna...

Meč između Rio Grande Valley Vipers i Delaware Blue Coats / Saquan Stimpson / Zuma Press / Profimedia
okt 02 2024, 05:33

Podeli

Možda vam je promaknulo da se od 12. do 15. rujna u Singapuru održavao turnir poznat i kao FIBA Intercontinental Cup. Na njemu je sudjelovalo 6 klubova sa šest kontinenata i to: prošlosezonski osvajači kontinentalnih Liga prvaka Unicaja, Quimsa i Al Riyadi, pobjednik afričke košarkaške lige (BAL) Petro de Luanda, prvak Australije i Oceanije Tasmania JackJumpersi, a tu je bio i predstavnik Sjeverne Amerike, samo za ovu priliku sklepani tim NBA G League United.

Turnir je na koncu osvojila Unicaja, ali naravno da košarka i samo takmičenje nije privuklo veliku pozornost, ako je uopće i privuklo.

Ono što vam gotovo sigurno nije promaknulo, ako pratite košarku, bila je izjava Juana Toscana-Andersona pred početak turnira, a onda i onaj timeout u finalu opet s istim likom u glavnoj ulozi.

Čekaj, prvo, tko je uopće Toscano-Anderson? JTA je igrač s petogodišnjim NBA iskustvom. Iza sebe ima ukupno 202 utakmice od čega 37 kao starter i 3127 minuta u NBA-u. Najzapaženiju rolu kao igrač imao je u Warriorsima. U zadnje 3 sezone ipak se više pojavljuje u cameo ulogama u Jazzu, Kingsima i Lakersima. Prošle sezone odradio je 6 utakmica u G ligi i to za Mexico City Capetanese. I otud on u Singapuru i na turniru.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price