Alisa
Millennial Therapist Psihologija

Šta mi je Milena Radulović otkrila o ženama i njihovim strahovima

Moderne žene su Alise u zemlji strahova

Alisa Alisin bes u predstavi je osvežavajuć / Ilustracija VP
avg 29 2024, 05:00

Podeli

This article is available in English

***

Pre nekoliko nedelja ušetala sam u prelepo, istorijsko, Jugoslovensko dramsko pozorište u Beogradu, ispunjena iščekivanjem što ću videti Alisu u zemlji strahova.

Nisam znala šta da očekujem, ali sigurno nisam bila spremna za iskustvo koje me je sačekalo. Nisam očekivala da će se moj egzistencijalni strah razotkriti pred mojim očima. Nisam očekivala da vidim svoje strahove personifikovane na sceni. Nisam očekivala da će moje privatne misli biti artikulisane upečatljivim ansamblom likova.

Najviše od svega, nisam očekivala da će Milena Radulović tako precizno dočarati kako je ženama u tridesetim godinama.

Na pitanje o njenom odnosu prema ulozi Alise, rekla je: “Kako vreme prolazi, tako ja zapravo sve više prilazim toj granici od 35 godina. Meni je sve bliži i jasniji taj tekst. I sve više mi je jasno šta se toj ženi zapravo dešava.”

Dakle, šta se tačno dešava sa Alisom?

Odgovor: Alisa raste i mora da shvati, ne, da odluči ko je. Tokom ovog procesa ona je primorana da se suoči sa nekim teškim realnostima i strahovima:

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.