Donald Tramp
Svet

Tramp je jak jer veruje u sopstvene laži

Prvi put u istoriji zapadnih demokratija na izborima bi se moglo odlučivati da li će jedan kandidat ući u Belu kuću ili u zatvor. Zahvaljujući sudskim procesima Tramp može sebi da kroji odelo žrtve koja u političko-medijskom ambijentu predstavlja uvek prednost.

Donald Tramp Donald Tramp / Hyosub Shin / Zuma Press / Profimedia
sep 02 2023, 05:00

Podeli

Objavljena policijska fotografija (mugshot) Donalda Trampa donela je republikanskom kandidatu za manje od 24 časa preko četiri miliona dolara kroz priloge malih donatora. Istovremeno, gadžeti sa fotografijom bivšeg predsednika u zatvoru u Atlanti – majice se prodaju za 34 dolara a šolje i drugi gadžeti za 12 dolara – omogućili su zaradu veću od sedam miliona dolara. Takođe, slika Trampa u odelu, košulji i kravati u bojama američke zastave i sa izrazom lica “ili ste sa mnom, ili ste protiv mene” postala je simbol izborne bitke koja će se voditi do poslednjeg daha, sve do novembra 2024. godine. 

Mugshot je postala i neka vrsta Trampovog izbornog programa, savršeno odgovarajuća društvu u kome se ne čita nego gleda, u kome se stavovi ne baziraju na znanju već na osećanju i instinktu. 

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price