Moskva, dan posle terorističkog napada
Svet

Teroristi su u Moskvi šokirali ruski sistem bezbednosti

Putin je zbog mirnog održavanja izbora zabranio da se piše o navodnoj terorističkoj pretnji. Bivši pripadnik Službe debelo je omanuo u proceni

Moskva, dan posle terorističkog napada Moskva, dan posle terorističkog napada / Kirill Kallinikov / Sputnik / Profimedia
mar 23 2024, 11:06

Podeli

U Moskvi se 22. marta uveče desio čist primer terorizma. Način na koji su ubice hladnokrovno ušle u koncertnu dvoranu “Krokus siti-hol” pokazuje da su prethodno proveli detaljno izviđanje tog prostora. Ustanovili su da obezbeđenje nije naoružano i može da na vatru automatske puške uzvrati samo pendrekom i elektrošokerom. Sačekali su priliku, masovni događaj koji obećava puno lakih meta. Gađali su hladnokrvno sa namerom da  pobiju što više ljudi i nisu marili za svoj život. Zadatak su izvršili – potpuno su iznenadili ruski sistem bezbednosti.

Dvorana “Krokus siti-hol”ušla je u istoriju nasilja kao još jedan primer terorističkog akta sa karakterističnim nasumičnim izborom žrtava. Ironično, publika je popunila sedišta da bi slušala rok koncert grupe “Piknik” pod nazivom “Budućnost čeka nas”.

Za sada je poznato da su teroristi koristili automatske puške sistema “kalašnjikov” i karabin “sajga” u kalibirima 5,45 mm i 7,62 mm i da su poneli puno municije, najmanje 8-9 okvira svaki. Očevici su odmah ustvrdili da su teroristi bili ili azijati ili kavkasci i da nisu govorili ruski.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price