Thibs je Thibs je Thibs
Sport

Thibodeau nije za svakoga

Ni za sve franšize, ni za sve igrače. Thibs jednostavno ima svoj način

Thibs je Thibs je Thibs Thibs je Thibs je Thibs / USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia
apr 06 2024, 11:20

Podeli

U četvrtom mjesecu 2023. američki je The Athletic objavio rezultate anonimne ankete koju su proveli među NBA igračima. Dijapazon pitanja bio je dosta širok, a među njima bilo je i ono u kojem se od igrača tražilo da navedu trenera za kojega bi najmanje voljeli igrati. Uzorak od 55 odgovora i nije pretjerano reprezentativan, ali konačni rezultat glasanja je zanimljiv. Čak 43,6 posto glasova dobio je Tom Thibodeau. Drugi nakon njega bio je bivši trener Rocketsa Stephen Silas koji je dobio 14,5 posto glasova. Nesklonost igrača prema Thibsu zapravo je stara priča. Tamo 2019. je The Athletic proveo istu anketu među igračima. Možete pogađati tko je opet dobio trofej najmanje poželjnog trenera u očima igrača. Thibodeau, naravno, s 34,6 posto glasova.

Istovremeno, u obje ankete prije pitanja o najmanje poželjnom treneru bilo je ono o treneru za kojeg bi igrači najviše voljeli igrati. Glasovi su oba puta debelo favorizirali Gregga Popovicha. Zanimljivo, ni 2019. ni 2023. nije se pojavio nijedan igrač koji bi na praznu crticu upisao Thibodeauovo ime kao trenera za kojeg bi rado igrao.

Thibs, jednostavno, nije za svakoga. Ni za sve franšize, ni za sve igrače. Thibs ima svoj način.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price