NJ
Sport

S jedne strane Denver u tenku, s druge Miami na biciklu…

Zašto ishod finalne serije nije mogao da bude drugačiji i zašto Denverova titula nema mrlju

NJ Nikola Jokić je motor Nuggetsa / Ilustracija Velike priče
jun 14 2023, 13:32

Podeli

Denver Nuggetsi uzeli su titulu na vrlo uvjerljiv način. Za doći do 16 pobjeda trebalo im je samo 20 utakmica. Izgubili su samo četiri utakmice, i to po jednu u prvoj rundi od Wolvesa i finalu od Heata te od Sunsa dvije u drugoj rundi. Zlobnici koji pokušaju osporiti dominaciju Denvera na putu do trofeja Larryja O`Briena reći će dvije stvari. Prvo, da je Zapadna konferencija bila nikad otvorenija ili u prijevodu lošija, bez jasnih contendera. Drugo, Denver je uzeo titulu tako što je dobio dvije ekipe koje su u regularnoj sezoni završile osme (Wolves, Heat), jednu koja je završila sedma (Lakers) i jednu četvrtu (Suns).

O prvom bi se dalo donekle pričati, ali na Zapadu su ipak bili dojučerašnji šampioni Warriorsi pa onda i Clippersi i Sunsi koji svi redom imaju contenderski predznak. Što se drugog tiče, Denver je kao prvak Zapada iz regularne sezone i zaslužio laganiji raspored i Wolvese u prvoj rundi. U drugoj su skinuli Sunse protiv kojih ih mnogi nisu vidjeli kao favorite. Lakerse koji su skinuli Memphis i Golden State su pomeli. Heat je do finala dobio Buckse i Celticse a seriju su završili samo s jednom pobjedom. Niti jedna od ovih ekipa nije bila bezazlena, bez obzira na rezultat iz regularne sezone.

Uostalom, kvragu, kako netko momčadi koje igraju finale konferencije ili veliko finale uopće može promatrati kroz prizmu regularne sezone?

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price