Platu? Istu kao onom momku tamo...
Sport

Razmislite šta vi možete da uradite za svoju zemlju, a ne koliko ona može da vas plati

Iskustvo koje je Julijan Nagelsman stekao u Bajernu, pomoći će mu na novom random mestu, onako kako mu je pomoglo i dok je pregovarao o svojoj plati na novoj poziciji

Platu? Istu kao onom momku tamo... Platu? Istu kao onom momku tamo… / Marc Schueler / imago sportfotodienst / Profimedia
okt 13 2023, 05:00

Podeli

Devet meseci pre Evropskog prvenstva u fudbalu 2024, Nemačka je morala da napravi cut. Julijan Negelsman našao se pred zadatkom da u timu uspostavi balans, stabilnost, hijerarhiju, kontinuitet, stil i prepoznatljivost, kao i da iskoristi njegov ogroman potencijal. Sve je to nemačkoj reprezentaciji nedostajalo u poslednje vreme, a poslednje je vreme i nastupilo – jer vremena nedostaje. Valid Regragui pokazao je na prošlom Svetskom prvenstvu s Marokom da dobri lideri mogu da isprave stvari za svega nekoliko meseci. Kao i u svojim prethodnim angažovanjima, Negelsman je bio prirodni kandidat za upražnjeno mesto selektora.

Da je izuzetno talentovan to svi znaju još otkako je, sa nepunih 30 godina, Hofenhajm spasao od ispadanja i doveo do Evrope. Međutim, još uvek nije dokazao da može da stvori vrhunski tim. U Lajpcigu je držao konce u svojim rukama, ali je zaostatak za Bajernom ostajao isti. U Minhenu je stekao iskustvo rada na najvišem nivou, i upravo bi mu to moglo pomoći na novom radnom mestu.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price