Hej Džud by Filip Lam
Sport

Vlažni san svakog fudbalskog navijača

Zašto je Džud Belingem igrač iz budućnosti

Hej Džud by Filip Lam Hej Džud by Filip Lam / Ilustracija Velike priče
maj 16 2023, 10:43

Podeli

Borusija Dortmund bi mogla da iskoristi slabu fazu Bajerna i prvi put od 2012. postane šampion Nemačke. Okej, nisu im velike šanse, ali i dalje postoje. A razlog za to što uopšte postoje je samo jedan i zove se Džud Belingem. On je najzanimljiviji igrač Bundeslige.

Belingem je kompletan vezni igrač. Može da dribla, dodaje, šutira i ima želju da postigne gol. Njegov prvi kontakt sa loptom je izuzetan. On je fizički snažan i neustrašiv, drži se u duelima, osvaja loptu. Pokazuje karakter na terenu, traži duele sa jakim protivnicima i preuzima odgovornost u važnim utakmicama, kako u klubu, tako i u reprezentaciji.

Njegove veštine su vidljive u svakoj utakmici, uključujući i poraz Borusije od 4:2 u Minhenu početkom aprila. Nisam razumeo kritiku Belingema posle tog meča. Ako ga nema u timu, kao u porazu u četvrtfinalu kupa u Lajpcigu, ekipa ima mnogo manje energije. Dortmund ne može sebi da priušti ni minut bez njega na terenu.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price