Nikola Topić i Miloš Teodosić
Sport

Nikola Topić se vraća kući

Analiza povratka talentovanog mladog pleja u Crvenu zvezdu, njegovih šansi na draftu i prilike da uči od Miloša Teodosića

Nikola Topić i Miloš Teodosić Nikola Topić i Miloš Teodosić / Screenshot YouTube/KK Crvena zvezda
dec 27 2023, 09:19

Podeli

Nije prošlo mnogo od pisanja o fenomenu „šilbovanja“ i plejmejkerskoj čarlami u KK Crvena zvezda i nije prošlo mnogo od toga da je situacija delovala kao da je na pragu stabilizacije. Šabaz Nejpir se na vernost kleo, Etore Mesina ljutito tvrdio da su ga loše citirali, a ekipa je u realnosti i dalje „ljuštila“ minute na „kecu“ uglavnom sa Milošem Teodosićem, Jagom dos Santosom, pa ponekad i Nemanjom Nedovićem i strpljivo čekala da američki internacionalac portorikanskog porekla „proradi“.

A onda, kao grom iz vedra neba, stigao je rasplet situacije pre vremena. Nejpir se na kraju ipak obreo u Milanu, iako je samo 48 sati pre transfera stigao da optuži sve koji to tvrde, pre svega trenera Janisa Sferopulosa, da su lažovi, i srećno zaigrao za starog prijatelja Mesinu – Mesinu, koji je barem u dva navrata cinično retortirao novinarima da su „oni dobro informisani“, te da njemu „niko nije javio“ da se dotični vraća. Da ovaj bizarni igrokaz bude kompletan pobrinulo se i saopštenje KK Crvena Zvezda, u kojem se spominje nekakva klauzula u igračevom ugovoru koja mu garantuje odlazak u Milano ukoliko se svi dogovore… što sasvim moguće i postoji, samo, takav primer prvi put vidim. Uglavnom ljudi imaju NBA klauzule, a ova milanska je stvarno zabavan amandman.

Do definitivnog je razlaza došlo 20. decembra, dakle pre nedelju dana, i usledila su nagađanja o novom pojačanju na ključnoj poziciji. Još odavno postoji neka (nikad dokazana) teorija o razmeni Zvezde i Milana, po kojoj bi od strane Mesine proskribovani Kevin Pengos krenuo za Beograd kao tas na vagi u Nejpirovom transferu – to se, opet, nije desilo, i čini se da je kanadski bek trenutno najbliži Valensiji. I kako su dani prolazili, a novog rešenja nije bilo, Crvena zvezda se na kraju ipak opredelila da aktivira jednu opciju koja su mnogi navijači već neko vreme priželjkivali. Povratak Nikole Topića na Mali Kalemegdan.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price