Sport

Nikakva drama, samo najveći vodič za novu NBA sezonu

Dolazi najbolje doba godine, doba nesanice i proveravanja tiketa, fantazija i ko zna još čega, doba skakanja sa jedne na drugu utakmicu na League Pass i pregleda snimaka sutradan uz kafu

/ Ilustracija VP / Profimedia
okt 22 2024, 06:13

Podeli

Svake godine, negde u ovo doba, desi se jedna ista stvar. Sednem za laptop, upalim Word, i krenem da razmišljam. Prvo razmišljam, onda se nerviram, onda opet razmišljam, onda se još jače iznerviram, onda krenem da bijem glavom o zid i onda,na kraju, konačno počnem nešto da pišem.

I nešto na kraju bude okej, nešto i ne, ali poenta je uvek ista – svake božije godine sredinom oktobra ja pišem neki tekst o otvaranju NBA sezone… i trudim se da budem drugačiji.

Oh, svačemu sam ja ovde pribegavao, verujte. Od evociranja dečačkih uspomena, do sećanja na moja NBA hodočašća, svašta ste u ovih desetak godina unatrag naučili o meni, a i košarci, kroz NBA eseje. Intervjuisao sam trenere i igrače, pričao sa sadašnjim i bivšim delatnicima, ćaskao sa novinarima, jedne godine čak i po uzoru na Bila Simonsa napisao najavu lige kroz stihove Riblje čorbe (da, ovo se zaista desilo, imam i dokaze). I neću da krijem, umelo je da bude zabavno.

Ali dođe nekad i taj trenutak kada se moramo suočiti sa činjenicom da su sve te moje priče ispričane. Znate da sam odrastao gledajući Lejkerse i Pistonse. Znate sve o sedam trojki Saše Danilovića u „Gardenu“. O neprospavanim noćima uz Sakramento Kingse. O titulama Hakima Olajdžuvona, Soniksima Pejtona i Kempa, i ko zna čemu još. Mnogo tih stvari ste gledali sami, neke ste saznali i kroz tekstove na ovom portalu, ali poenta ostaje – vi ih znate. I nema potrebe reciklirati ih.

Stoga, dragi čitaoci, ove godine ćemo uraditi nešto neočekivano. Pred vama je, dakle, konvencionalna najava NBA takmičenja za sezonu 2024/25. Da, konvencionalna. Bez pop kulture, bez vica, bez muzike iz „Grlom u jagode“ koja svira u pozadini. Imaćete priliku da pročitate ko će po mišljenju ovog autora biti slab, ko bolji, a ko najbolji, ko će u lutriju a ko u plej-in. Koga će ogrejati sunce u trci „rukija“, ko će se boriti za MVP odličje i zašto Nikola Jokić, i imaju li Kingsi šanse da osvoje titulu (nemaju).

Stoga, sedite i spremite čašu vašeg omiljenog pića. Sledi najava, a za njom i gomila loših prognoza. I ne zaboravite da ne odštampate ovih par stranica, jer tako štitite životnu sredinu.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price