Arsenal
Sport

Mora da su neke lude magije

Naslov nove epizode Fudbala ponedjeljkom primenjiv je na svaku od priča koje su tokom vikenda prošle naše sito

Arsenal Ima li nade za (sve) nas? / Andy Hooper / dmg media / Profimedia
apr 29 2024, 10:37

Podeli

Problem sa sumiranjem fudbalskog vikenda ovako kasno u sezoni prilično je jednostavan i očit. Fokus je gotovo uvijek na istim stvarima. Evo uzmite bilo koji Fudbal ponedjeljkom u posljednjih nekoliko sedmica i pokušajte pronaći neki u kojemu ne pričamo o Cityju, Liverpoolu i Arsenalu, odnosno njihovoj utrci za prvaka, ili Bayer Leverkusenu i njegovoj nepobjedivosti, ili u kojem ne spominjemo Real Madrid. Intera i nema toliko, ali samo zato što se nekoliko puta potrefilo da oni svoje utakmice igraju ponedjeljkom, a već znate da Fudbal ponedjeljkom ne gleda fudbal ponedjeljkom. Osim kad mora.

Iako pokušavamo pronaći bolje priče, između ostalog i u tom Leverkusenu, u nekom Brestu, Bologni, Gironi ili Stuttgartu, i iako istinski uživamo u njima, jasno je da se fudbal na kraju dana, odnosno sezone, vrti oko onoga što je najvažnije, a to su rezultati i trofeji. A istina je da veliki broj klubova u tim trkama za titulu izgleda kao Haićanin Jeffrey Julmis u polufinalu 110 s preponama u Riju – nabrijani i samouvjereni na početku zapnu i polome se na prvoj prepreci.

U posljednjih pet godina u pet najjačih liga Evrope – u kojima kombinovano svake sezone igra 96 klubova – vidjeli smo 12 različitih prvaka. U Njemačkoj je to bio jedan, u Francuskoj i Engleskoj dva, u Španiji tri, u Italiji četiri. Vratimo li se još više unazad, recimo do 2010. godine, od tada smo vidjeli 19 klubova koji su osvajali titule – Englezi i Francuzi su u 14 godina na pet, Talijani i dalje na ista četiri, Španci na ista tri, Nijemci na dva.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price