Sport

Kvoterbek i karma

/ Ilustracija VP / Profimedia
okt 20 2024, 05:00

Podeli

Klivlend Braunsi, rekli bi pravdoljubivi, dobijaju tačno ono što su i zaslužili.

Nakon šest odigranih kola, Braunsi imaju skor od jedne pobede i pet poraza (pobedili su samo uboge Džeksonvil Jaguarse u drugom kolu), prikucani su za poslednje mesto u diviziji, i ne deluje da bi stvari u skorije vreme za njih mogle da krenu na bolje.

Štaviše, Klivlend deluje toliko loše da se po američkim medijima, naročito nakon prošlonedeljnog poraza od Filadelfije, sve glasnije i otvorenije spekuliše o tome da bi Kevin Stefanski, ukoliko želi da spasi sezonu, startnog kvoterbeka Dešona Votsona pod hitno morao da preseli na klupu, i proba s Vinstonom, ili mlađanim Tomson-Robinsonom.

Jer, ma koliko Stefanski slepo “gurao” svoju priču o tome kako “problem nije u kvoterbeku”, brojke ne lažu; Braunsi ni na jednoj utakmici ove sezone nisu uspeli da postignu više od 18 poena, postali su prvi tim u poslednjih 20 godina koji u prvih šest utakmica nije uspeo da nagura 300 osvojenih jardi, a Votson je po ESPN-ovom QBR-u, pogađajte, najlošiji kvoterbek Lige.

Ko s đavolom tikve sadi, rekli bi ponovo oni pravdoljubivi, o glavu mu se lupaju. A Dešon Votson svakako je jedan od najgorih kvoterbekova s kojim su se u sađenje tikava mogli upustiti…

Zašto?

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price