Nemačka
Sport

Kako je stvarana Herbertova Njemačka

Njemačka je zasluženo u finalu gdje je - kakva nepravda za Švabe posle svega što su prošli - čeka Srbija

Nemačka Nemačka / SHERWIN VARDELEON / AFP / Profimedia
sep 10 2023, 09:17

Podeli

Sedam utakmica, sedam pobjeda. Na turniru na kojem se svaka reprezentacija poskliznula barem jednom na nekoj prepreci, maksimalni broj pobjeda Njemačke na Svjetskom prvenstvu djeluje impresivno. Još impresivnije izgleda spisak reprezentacija koje su pobjeđivali. U najjačoj skupini prvenstva dobili su Japan, Australiju i Finsku. Ne, nije bilo Jordana, Egipta, Obale Bjelokosti ili Irana za odmor i nabijanje koš razlike.

U drugoj grupnoj fazi bili su bolji od Gruzije i Slovenije. Ni u nokaut fazi ih se nije štedjelo. Prvo su u četvrtfinalu trebali skinuti hit momčad turnira – Latviju, a onda u polufinalu za zlato predoređene Amere. I to su odradili.

Kao da to sve nije bilo dovoljno pa ih na zadnjoj stepenici čeka Srbija. Kakva nepravda, ali i motiv više za Švabe jer dobiju li i to preostati će samo da im aplaudiramo jer su turnir odradili sa stilom i bez mrlje.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Tagovi:

Velike price