Sport

Jedan minut i osamnaest sekundi

City je uradio ono što smo znali da će na kraju uraditi, a Fudbal ponedjeljkom postavio je, po svom običaju, dosta pitanja na koja ne dajemo odgovore. Nije to naš posao

Pep i trofej, od dva brata deca / Oli SCARFF / AFP / Profimedia
maj 20 2024, 12:13

Podeli

Milioni riječi su napisani u proteklih nekoliko sedmica, emitovani su sati i sati specijalnog programa, bukvalno hiljade podcasta na svim mogućim jezicima, stvoren je taj narativ da je Premier liga još jednom ponudila što niko drugi nije, da je Premier liga još jednom ušla u neizvjesnu završnicu sezone, ludi posljednji dan u kojem je sve moguće. Pripremite se, polijećemo, haos, ludnica, ima da pršti na sve strane!

Ludnica je trajala čitav jedan minut i osamnaest sekundi. Tik-tak. Tik-tak. Bernardo Silva je dodao Fodenu, ovaj se oslobodio Jamesa Warda-Prowsea. Tik-tak. Tik-tak. Onda se namjestio i zategao lijevicu. Tik-tak. Tik-Tak. Lopta se zabila u mrežu i Etihad je počeo slaviti. Pep Guardiola je počeo slaviti. Tik-tak. Tik-tak. Minut i osamnaest sekundi. I gotovo.

Jeste, kasnije je Mohammed Kudus zabio onog ljepotana makazicama i Pep je bio na koljenima i navijači su nervozno grickali nokte i komentatori su se pitali može li West Ham povući još jače, ali činjenica je ipak da je nakon minut i osamnaest sekundi sve bilo gotovo. Ustvari, činjenica je da je i mnogo toga prije bilo gotovo. Da ste upitali bilo kojeg navijača Arsenala, vjerovatno bi vam rekao isto. City ima naviku da zadnje kolo učini težim i da do naslova dolazi na taj teži način, ali City isto tako ima naviku da pobjeđuje. Hronično pobjeđuje. Ove sezone izgubili su tri utakmice, prošle pet, prije toga tri, najlošiji su bili 2020/21 kad su izgubili šest. U međuvremenu su, do West Hama, od njih 151 dobili njih 111.

Da li je neko stvarno vjerovao da neće i 112.?

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price