PSV
Sport

Igra se fudbal, zuji elektrika

Kako je PSV pomeo sve

PSV PSV igra totalno drugačije od drugih… / IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia
apr 30 2024, 13:32

Podeli

Kada vam je za leđima ekipa kao što je Feyenoord, koja je u ove tri sezone sa Arneom Slotom pokazala da je u stanju da izgura do samog kraja, morate da izdržite. Jeza koja je prolazila kroz leđa navijača Philipsovog kluba druge aprilske večeri zato je nosila simboličko značenje. Njihovi ljubimci bili su u Rotterdamu, na stadionu Woudestein, i stvari nisu išle kako treba.

Woudestein je najstariji od tri prvoligaška stadiona u gradu, 14 godina stariji od Spartinog De Kasteela, smeštenog na zapadnoj strani grada, i tri i po decenije od slavnog De Kuipa, smeštenog na levoj, južnoj obali Nieuw Maasa (kojim zapravo uopšte ne teče voda Maasa, nego Rajne, ali o tome neki drugi put).

Smešten u Kralingenu, na istočnoj strani grada, objekat koji danas komercijalno nosi naziv Van Donge & De Roo Stadion nalazi se preko ulice od glavnog i najstarijeg kampusa univerziteta Erazmus, ponosa grada, na kojem su studirali nobelovci, premijeri, članovi kraljevskih porodica i poznata lica.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price