Sport

Dani koji će promeniti sve: Jokić i Novak, slobodno i hrabro

U idealnom scenariju Đoković osvaja Roland Garros, postaje najbolji u istoriji, seda na prvi avion za Denver i sa Jokićem proslavlja ulazak u "Hall of Fame"! To bi bio pravedan epilog čudesnog putovanja dvojice najboljih sportista iz Srbije u istoriji. Šta to donosi nama, meni?

/ Ilustracija VP / Profimedia
jun 11 2023, 12:55

Podeli

Ne, nisam fanatik koji nervozno iščekuje svaki vikend da bi pratio svoj omiljeni tim na putu uspeha sa strašću i nepokolebljivom verom da je upravo on najbolji na svetu. Pratim sport kao deo života i onoga čime se i sam bavim – verovali ili ne, umetnošću.

Kao petnaestogodišnji dečak imao sam priliku da čujem koncert na Kolarcu koji mi je promenio ceo život. Berlinska filharmonija i Karajan, Betoven, 5. i 6. simfonija i uvertira Koriolan. Prvu flautu je svirao James Galway. Mogao bih i dan-danas da prepričam svaki trenutak, svaku emociju od izlaska Karajana na scenu do ovacija na kraju, kada sam pomislio da će se dvorana srušiti. U stešnjenim holovima Kolarca stajale su ogromne kutije za kontrabase, violončela, udaraljke, koje su danima putovale iz Berlina u Beograd!

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price