Sport

Bog (više) ne postoji

On je davno odraslim dečacima zaljubljenim u žute vanzemaljce koji govore portugalski, ponudio trik i bezobrazluk, manire džeparoša sa železničke stanice u kopačkama genija. Bio je dokaz da njihova mladost neće ostariti. Nešto mlađima, bio je simbol anarhije i pobede - čupavi šampion, koji nije mario za autoritet, već mu je šeretski provlačio loptu kroz noge, pa isplaženim jezikom uz osmeh, ismevao sve postojeće, izmišljene okvire. Za one još mlađe, postao je Bog

/ Ilustracija Nedeljnik (AI)
feb 27 2023, 11:00

Podeli

Kada je usled kardiorespiratornog napada prestalo da kuca srce jednog od najvećih fudbalera svih vremena, samo je podebljan oreol koji je Maradoninoj slici za života docrtan. Pokušaj da se prateći tragove i mrlje koje je za sobom ostavljao, raspletu tokovi njegovog života sa jedne i druge strane bele (aut) linije, samo pokazuju da je na slici kojoj se čitava Argentina, jug Italije, ceo svet i najmanje pola Mlečnog puta klanjaju, slika grešnog Spasitelja.

Početak: Vila Fiorito

Šlep koji hoće da potone od tereta voća i pirinča, pristaje na istočnu obalu Rio Korijentesa, blizu mesta na kojem se ta reka uliva u grandioznu Rio Paranu.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price