Pronađeno u prevodu

Muškarci koji se viđaju s trans osobama (i stide se zbog toga)

Oni rizikuju da budu izloženi odbacivanju od strane porodice, osudi od strane prijatelja, rizicima na poslu i mnogim drugim stvarima...

Ilustracija – / Stock Budget / Profimedia
jul 28 2023, 05:00

Podeli

Tekst iz mazagina Vogue za Velike priče priredila Nikolina Ilić

Kada su u pitanju ljubavne veze, svi smo mi početnici. Međutim, neki od nas ipak govore s malim predznanjem i autoritetom. Predstavljamo vam Shon Faye, autorku knjige „The Transgender Issue” (2021) i knjige koja će 2025. godine ugledati svetlost dana – „Love in Exile”. Njeni saveti privukli su pažnju magazina „Vogue”. Prestavljamo vam prepisku autorke i jedne transrodne devojke koja nije znala kako sama da se suoči sa ljubavnim turbulencijama.

***

Draga Shon,

Ja sam transrodna žena i već godinu dana viđam jednog momka. On je veoma promenljiva ličnost – ponekad je vrlo topao, a nekada ume da bude izuzetno hladan, ali generalno je neverovatno sladak, ljubazan, duhovit i zgodan (razumela si poentu). Ozvaničili smo svoj odnos i bili par oko mesec dana, ali jednog dana je došao kod mene i rekao mi da moramo da raskinemo jer sam transrodna, a on ne želi da njegovi prijatelji i porodica saznaju da je u vezi sa takvom osobom.

I pored toga što je pokušao da raskine sa mnom, mi se još uvek viđamo. Volim ga i to sam mu rekla, čak i ako mi ne uzvraća ljubav na isti način kao što mu je ja pružam. Nikada nisam osećala toliko sigurnosti i udobnosti sa nekom osobom, i ironično, ovo je verovatno najzdravija (i definitivno najduža) veza koju sam ikada imala. Stvarno verujem da me voli, čak i ako je emocionalno nedostupan i, iskreno rečeno, kukavica koja ne sme da prizna svetu da je sa transrodnom osobom.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price