Politika

Otkud sad Jasenovac i Dahau u crnogorskoj Skupštini?

/ R.R./ATAImages
jul 03 2024, 06:15

Podeli

Premda je nedavno dobila pozitivan IBAR (izvještaj o ispunjenosti privremenih mjerila) i, uprkos sopstvenim unutrašnjim trvenjima, dodatno otškrinula vrata EU, Crnoj Gori nije trebalo dugo da se ponovo prizemlji u blato politikantskih podjela.

Dok su još odzvanjala slavodobitna reagovanja zvaničnika o još jednoj potvrdi zacrtanog evropskog puta, na dnevnom redu parlamenta našla se Rezolucija o genocidu u Jasenovcu, Dahauu i Mauthauzenu! Podršku usvojenoj rezoluciji dali su poslanici vladajuće većine – Pokreta „Evropa sad“, kao i klubovi prosrpskih stranaka predvođeni predsjednikom Skupštine Andrijom Mandićem i liderom DNP-a Milanom Kneževićem koji je usvajanjem ovog akta uslovio dalju podršku 44. vladi Milojka Spajića.

Mnoge koji su se pitali kako su se Jasenovac i fašistički logori obreli na dnevnom redu crnogorskog parlamenta, nakon osamdeset godina, nije zadovoljilo lakonsko objašnjenje Spajićevog PES-a, dato nakon što je Crna Gora podržala Rezoluciju o genocidu u Srebrenici na skupštini UN-a, da će oni principijelno i u budućnosti glasati za osudu svakog zločina.

Poštovani, da biste pročitali 1 besplatan tekst potrebno je da se registrujete, a da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate.

Velike price