Politika

Mito, korupcija, sukob interesa, Borg i polugole fotografije

Priča o Plenkovićevim ministrima gospodarstva je (krimi) serija u više sezona

/ John MACDOUGALL / AFP / Profimedia
jan 08 2024, 05:00

Podeli

Jedna je otišla jer je pajdašima koje je skrivala od javnosti omogućila milijunsku zaradu. Drugi je uhapšen na dužnosti. Treći je, pak, kad su svjedočenja njemu bliskih ljudi postala “prevruća”, sklonjen iz Vlade na drugu, još bolje plaćenu funkciju. Četvrti nije znao koristiti semafor dok je studirao u SAD-u. Peti, nedavno imenovan, nema skoro nikakve veze s resorom koji vodi, a prvi potez mu je bio da s društvenim mrežama skloni veliku kolekciju vlastitih, polugolih fotografija.

Stvarno, čak i nama kojim smo to sve živjeli posljednjih godina, gornje rečenice izgledaju nestvarno. Jer, ne radi se o drugom ili trećem ešalonu politike, ljudima koji iz prikrajka, sitnim vezom kroz institucije pletu svoju mrežu interesa. Radi se o čelnicima jednog od ključnih Vladinih resora u zemlji koja kaska u razvoju za ostatkom kontinenta, radi se o četvero Plenkovićevih ministara i jednoj ministrici gospodarstva. Zvuči kao film? Prije će biti serija. Krimi serija. U više sezona.

Poštovani, da biste nastavili sa čitanjem naših premium sadržaja, neophodno je da odaberete jedan od planova pretplate ili probajte besplatno mesec dana.

Velike price